Parcours

Eredivisie

TRI OUDERKERK is in 2019 gastheer voor het NK Sprint met daarin geïntegreerd de vijfde en laatste Eredivisiewedstrijd binnen de Teamcompetities. Aan het NK mogen deelnemen de triatleten die uitkomen binnen de Eredivisie, maar ook atleten ook die op basis van eerdere uitslagen zijn genomineerd door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Hiertoe kunnen atleten zelf een aanvraag doen bij de NTB.

De Divisiewedstrijden maken onderdeel uit van een bredere competitie: de Teamcompetities Triathlon. Ben je benieuwd naar de tussenstanden van de diverse Divisies en uitslagen van eventueel eerdere en latere races, verwijzen we je graag door naar de website van Teamcompetities.

Zwemmen

2 rondes 375 meter

Kenmerkend aan de TRI OUDERKERK is de spectaculaire zandstart. Zodra het startschot heeft geklonken, ren je samen met de andere atleten de Ouderkerkerplas in om te beginnen aan de eerste zwemronde van 375 meter.

Als je de eerste zwemronde hebt afgelegd, ren je het water uit voor een korte landlap van een tiental meters, waar het publiek je naar de volgende ronde schreeuwt. Je duikt vervolgens meteen het water weer in en begint aan je volgende ronde.

Fietsen

4 rondes van 5 KM

De fietsronde leidt je over de wegen rondom de Ouderkerkerplas. Ook hier rijd je door het prachtige natuurgebied, afgewisseld met een aantal brede wegen waar je nog eens vol gas kunt geven.

De fietsronde begint over de bekende wegen langs de Ouderkerkerplas. Na twee kilometer verlaat je het recreatiegebied echter en rijd je de polder in. Via mooie brede wegen race je langs de rivier de Holendrecht weer terug naar de Ouderkerkerplas waar je begint aan je tweede ronde.

Lopen

2 rondes van 2,5 KM

Speciaal voor het Nederlands Kampioenschap is er een alternatieve hardloopronde uitgezet. De route leidt je nog steeds door de prachtige natuur rondom de Ouderkerkerplas, maar is ingekort tot een ronde van 2,5 kilometer. Zo is er nog een extra doorkomst op het evenemententerrein, waar je nog een keer wordt opgepept door het publiek. Het parcours gaat deels over verharde en deels over onverharde wegen. Aan het einde van de hardloopronde ren je via de brede steiger midden over de Ouderkerkerplas richting de finish!

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!