Parcours Sprintafstand en Olympische afstand – zaterdag 31 augustus

Zwemparcours

Kenmerkend aan de TRI OUDERKERK is de spectaculaire zandstart. Zodra het startschot heeft geklonken, ren je samen met de andere atleten de Ouderkerkerplas in om te beginnen aan de eerste zwemronde van 375 meter.

Als je de eerste zwemronde hebt afgelegd, ren je het water uit voor een korte landlap van een tiental meters, waar het publiek je naar de volgende ronde schreeuwt. Je duikt vervolgens meteen het water weer in en begint aan je volgende ronde.

Sprintafstand: 2 rondes
Olympische afstand: 4 rondes

Fietsparcours

De fietsronde leidt je over de wegen rondom de Ouderkerkerplas. Ook hier rijd je door het prachtige natuurgebied, afgewisseld met een aantal brede wegen waar je nog eens vol gas kunt geven.

Sprintafstand: 4 rondes

Het fietsparcours van de Olympische Afstand verschilt behoorlijk met dat van de Sprint Afstand. Waar je met de Sprint Afstand rondom de Ouderkerkerplas blijft rijden, rijd je tijdens de Olympische Afstand een prachtige ronde van tien kilometer rondom Ouderkerk aan de Amstel.

De fietsronde begint over de bekende wegen langs de Ouderkerkerplas. Na twee kilometer verlaat je het recreatiegebied echter en rijd je de polder in. Via mooie brede wegen race je langs de rivier de Holendrecht weer terug naar de Ouderkerkerplas waar je begint aan je tweede ronde.

Olympische afstand: 4 rondes

Loopparcours

Het absolute pronkstuk van de TRI OUDERKERK is de hardloopronde. Via veelal onverharde wegen ren je door de prachtige natuur rondom de plas. Aan het einde van de hardloopronde ren je via de brede steiger midden over de Ouderkerkerplas richting de finish!

Sprintafstand: 1 ronde
Olympische afstand: 2 rondes

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!